Ekonomi

Şişecam’dan Eskişehir’e dev kompleks

ESKİŞEHİR (İGFA) – Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kırman ateşlenen yeni fırın yatırımıyla ilgili yaptığı değerledirmede yaklaşık 145 milyon dolar yatırımla ateşlenen cam ambalaj fırınının 127 kişiye ek istihdam sağlayacağını, yıllık brüt 198 bin ton kapasiteyle çalışacak fırında nitelikli şişe ve kavanoz üretimi yapılacağını kaydetti.

“Şişecam bu yatırımı global çapta enflasyonun ve buna bağlı olarak yatırım maliyetlerinin yükseldiği bir ortamda, artan talebi karşılamak ve girdi verdiği sektörlerin büyümesini desteklemek üzere hayata geçirdi” diyen Kırman, “Şişecam Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası yeni yatırım sonucunda tek yerleşkede 5 fırın ve 24 hatla dünyanın en büyük kapasiteli cam ambalaj üretim tesisi haline geldi. Tesisin toplam cam ambalaj üretim kapasitesi yaklaşık yıllık brüt 760 bin tona ulaştı. Son yatırımın faaliyete geçmesiyle birlikte Şişecam’ın küresel cam ambalaj üretim kapasitesi yıllık 3,3 milyon tona ulaştı” dedi.

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici Eskişehir’de soğuk tamiri tamamlanarak ateşlenen cam ev eşyası fırını hakkında, “Bugün Eskişehir’de açılışını yaptığımız yatırımlarımız sadece cam ambalaj alanıyla sınırlı değil. Eskişehir Cam Ev Eşyası üretim tesisinde ikinci fırınımızın soğuk tamirini de yaklaşık 29 milyon dolar yatırımla tamamladık. Elde edilen ek kapasite, Şişecam’ı cam ev eşyası üretiminde dünya liderliğine taşıdı. Yenilenen cam ev eşyası fırını yıllık brüt 64 bin ton kapasiteyle hizmet verirken 246 kişiye de ek istihdam sağlayacak. Eskişehir’deki cam ev eşyası üretim kapasitemiz ise yıllık yaklaşık brüt 190 bin tona ulaştı. Tüm bu yatırımlar sonucunda Şişecam’ın Eskişehir’de cam ambalaj ve cam ev eşyası iş alanlarında ulaştığı konsolide üretim kapasitesi yaklaşık 1 milyon tonu buldu” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu