Gündem

Türkiye turistik treni sevdi

ANKARA (İGFA) – Trenin sadece bir ulaşım aracı değil, turizmin canlandırılmasından sanatın çeşitli alanlarının geliştirilmesine kadar çok önemli fırsatlar sunan bir araç olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kapsamda Ankara-Kars parkurunda Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi’nin sefere konulduğunu hatırlattı.

Bakan Uraloğlu, sezon seferlerine ilişkin bilgi vererek, “Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yaptı. Dönem sonu itibarıyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti.” dedi.

Turizm amaçlı işletmeye alınan Turistik Doğu Ekspresi’nin yaklaşık 3’er saat durduğu Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas’ta yolcuların Anadolu’yu keşfederken bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına hareketlilik getirdiğine dikkati çeken Bakan Uraloğlu, bu sayede bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesine de katkı sunulduğunu dile getirdi.

“SEYAHATSEVERLERE İKİ YENİ ROTA YOLDA”

Anadolu’yu trenle keşfetme amacıyla yola çıkacak gezginlere bir müjdelerinin daha olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Seyahatsever gezgin vatandaşlarımıza yepyeni iki rota daha sunuyoruz. Ankara ile Diyarbakır arasında Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, Ankara ile Tatvan arasında ise Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni işletilmeye başlanacak. Turistik trenler, ev konforunda seyahat olanağı sağlayan 9 yataklı vagon ile yemekli vagondan oluşacak.” ifadelerini kullandı.

Trenlerin geçtiği yol üzerindeki duruşlarda doğal, tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunulacağını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni başkentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de hareket edecek. Ankara-Diyarbakır seferinde tren, Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat turizm amaçlı duracak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni ise Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te, Tatvan’dan ise 19 Nisan Cuma günü 06.35’te hareket edecek. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saat, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik turizm amaçlı duruş yapılacak. Trenlerimiz, hazirana kadar belirli günlerde karşılıklı hizmet verecek ve belirli merkezlerde duracak. Bu trenlerin bilet satışları ise bu hafta başladı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu